• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Tips för ett budgetvänligt barnkalas
Inspiration

Tips för ett budgetvänligt barnkalas

Vem har sagt att ett barnkalas måste kosta skjortan? Här är våra bästa tips för ett budgetvänligt kalas!

Ha kalaset hemma 

Genom att ha kalaset hemma, eller utomhus, slipper du att betala pengar för lokalhyra. På så sätt sparar du pengar som kan läggas på andra, viktigare kalasprylar! 

Håll kalaset litet 

Med litet menar vi att begränsa antalet gäster. Låt födelsedagsbarnet fira med närmaste familj och vänner.

Skicka ut inbjudningar elektroniskt…

Kan låta tråkigt, men det viktigaste är ju faktiskt att gästerna vet när dom ska komma. SMS brukar vara smidigast, men även e-post kan funka.

... eller låt barnen göra egna inbjudningskort 

Tycker du ändå att det känns tråkigt att skicka ut inbjudningarna elektroniskt? Låt födelsedagsbarnet göra sina egna inbjudningskort! Använd sådant ni har hemma! Papper, pennor, klistermärken, glitter, ja det mesta i pysselväg funkar för att skapa roliga och kreativa inbjudningskort!

Gör dina egna dekorationer 

När vi ändå låter kreativiteten flöda så vill vi slå ett slag för punkt nummer 4: gör dina egna dekorationer!

Dekorera med ballonger

Ballonger är nog kanske den dekoration som de allra flesta av oss förknippar med kalas och festligheter. Skippa folieballonger, ballongbågar och helium satsa istället för en storpack med vanliga latexballonger i födelsedagsbarnets favoritfärger. Komplettera eventuellt med ett paket med limprickar. Med limprickarna kan du snabbt  och enkelt skapa en festlig stämning genom att dekorera tak och/eller väggar med färgglada ballonger. 

Välj en smart tid 

Tro det eller ej, men om du väljer en smart tid för kalaset kan du faktiskt spara en hel del. Innan lunch brukar passa bra för små barn. Och efter lunch, men innan middag passar som regel bra för lite större barn. När du lägger kalaset efter lunch och före middag behöver du inte tänka på att du måste servera mat. Det räcker med andra ord att servera lite godsaker och snacks. Smart va? 

Välj budgetvänlig kalasmat

Så.. vad kan man bjuda på som inte kostar skjortan? Här är våra bästa tips!

Popcorn-bar

Det enda du behöver är popcorn och diverse topping (tänk både sött och salt) och någonting att dricka. Tips! Du kanske till och med vill gå all in och förvandla kalaset till en movienight? 

Våfflor/Pannkakor

Servera med sylt och grädde. Eller varför inte överraska med en pannkakstårta?  

Glassbar

Duka fram glass, strössel, chokladsås och hemmagjorda maränger. Servera glassen i fina skålar eller glas.

Vill du servera riktig mat? Satsa på någon av klassikerna! 

Hamburgertallrik 

En klassiker som de flesta barn älskar! 

Korv med bröd

Det blir nästan in enklare än såhär!

Pasta med köttfärssås/Lasagne 

Ungarna älskar det, så varför inte? 

Hemmagjord pizza / Pizzabullar 

Satsa på pizza med enkel topping. Ost och skinka brukar gå hem hos de allra flesta barn. Och du.. servera saft istället för läsk!

Gör egna kalaspåsar 

Vill du skicka med barnen en liten kalaspåse hem? Använd vanliga små papperspåsar, dekorera med presentsnöre och en rolig etikett eller ett roligt kort med barnets namn. Köp sedan lösgodis och fördela i påsarna. Mycket billigare än att köpa färdiga kalaspåsar!

Fördela inköpen och handla kalasprylar på REA

Det säger sig självt att REA är lika med billigare kalasprylar. Så håll utkik på REAn! Och du… ett sista tips. Om du har möjlighet, försök att fördela dina inköp under månaderna innan kalaset. På så sätt sprider du ut kostnaden och slipper punga ut för hela kalaset på en gång.


Liknande artiklar