• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Gör din egen julklappskalender
Inspiration

Gör din egen julklappskalender

Att vänta på julen blir ju helt klart roligare med en adventskalender! Vill du sätta ihop din egen julklappskalender men vet inte riktigt hur du ska göra? Lugn, vi hjälper dig! Vi har satt ihop en enkel guide som hjälper dig att skapa en rolig julklappskalender (eller två). Snabbt och enkelt! Och du? Tänk på att börja i god tid, så att kalendern är klar till första lucköppningen. 

 

1. Välj ut 24 små julklappar - en till varje dag fram till julafton 

Fundera lite på hur du vill att barnens julkalender ska se ut. Ska den enbart bestå av små leksaker? Godis? En blandning av godis och småleksaker? Eller varför inte en blandning av godis, leksaker och roliga aktiviteter som familjen kan göra tillsammans? Barnen skulle t.ex kunna få en liten leksak på vardagarna, en rolig godisbit på lördagarna och så gör ni något roligt tillsammans på söndagarna: som att baka julgodis, bygga pepparkakshus eller julpyssla.  

2. Slå in julklapparna 

När du valt ut och köpt hem julklapparna till din kalender är det dags att börja tillverka de små paketen som utgör luckorna i julklappskalendern. Här finns det flera olika alternativ att välja mellan. Du kan t.ex slå in varje liten julklapp i julpapper, lägga de små sakerna i roliga presentpåsar eller köpa en färdig julklappskalender. Oavsett vilken variant du väljer - glöm inte att märka upp julklappar med 1-24, så att barnen vet vilken julklapp som ska öppnas på vilken dag. 

Har du valt att inkludera roliga aktiviteter i din julkalender? Då föreslår vi att du slår in något som representerar den aktiviteten. Ska ni bygga pepparkakshus? Slå in ett färdigt pepparkakshus + smarties, glitter, strössel och annat roligt som kan användas för att dekorera huset. Baka julgodis? Slå in några av ingredienserna.  

3. Sätt ihop julkalendern 

Har du valt ut barnens små julklappar, slagit in dom och märkt dom med 1-24? Perfekt! Då är det dags att börja fundera på hur du ska sätta ihop själva kalendern. Här är några förslag:

  • Gör om en gammal tavla (finns massor att fynda på loppis) - ta ur själva tavlan och fäst 4 snören på baksidan (ett snöre för varje vecka fram till jul). Använd sedan klädnypor för att fästa de små julklapparna på snöret.

  • Lägg alla paket i en korg. 

  • Fäst alla paket med säkerhetsnålar på en gammal julduk. 

  • Skapa en unik “julgardin” i barnens rum. Använd presentsnöre och häng upp de små julklapparna i gardinstången. 

  • Servera de små julklappar tillsammans med barnens frukost varje dag. 

  • Klä in en gammal byxgalge med glitter och fäst julklapparna i galgen med hjälp av presentsnöre i olika längd. Häng sedan galgen på en krok på väggen.

Liknande artiklar