• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
15 roliga idéer till sommarkalaset
Inspiration

15 roliga idéer till sommarkalaset

Sommar, sol och dags för kalas? Här hittar du 15 roliga idéer till sommarkalaset!

1. Ha kalaset utomhus!

Om vädret tillåter, och du har möjlighet rekommenderar vi verkligen att ha kalaset utomhus. Och vem vill inte vara utomhus på sommaren?

2. Hinderbana i trädgården…

…eller varför inte på stranden? Sätt upp olika hinder som utmanar barnens balans, styrka, koordination och smidighet. Och du? Glöm inte att anpassa hindren utifrån barnens ålder.

3. Håll dryckerna kalla med frysta vattenballonger 

Vattenballonger är ett färgglatt och festligt sätt att kyla dina drycker. Det enda du behöver är en stor balja och ett gäng färgglada vattenballonger. Fyll ballongerna med vatten dagen innan kalaset och låt dom ligga i frysen över natten. När det är dags att duka fram till kalaset fyller du baljan med de frysta vattenballongerna och stoppar ner dina dryckesflaskor mellan ballongerna!

4. Servera chips, popcorn och andra snacks i hinkar.

Vi lovar att barnen kommer att bli förvånade! Och du..? glöm inte att använda spadar för att servera godsakerna!

5. Gör en ballongbåge med badbollar

Ja, varför inte skoja till det lite? En ballongbåge med badbollar lockar garanterat till skratt. Självklart går det även bra att dekorera ballongbågen med andra lite småtokiga saker. Vad sägs om ett litet parasoll? Eller varför inte solglasögon och solhattar?

6. Överraska med en egen glassbar

Glass är perfekt kalasgodis, särskilt på sommaren! Och vem vill inte ha sin egen glassbar? Här är ett snabbt och enkelt sätt att skapa din egen lilla glassbar:

  1. Fyll några glasburkar med glass, sätt burkarna i en stor skål, eller balja, fylld med is 
  2. Ställ fram små skålar med olika topping
  3. Låt barnen välja om de vill ha sin glass i bägare eller strut, eller varför inte med bägare med glass och en strut på toppen? 

Glass

7. Melon på pinne 

Det här är en riktig höjdare! Skär melonen i trekanter och trä sedan trekanterna på en glasspinne och voila melon på pinne! Lika gott, men mindre söligt!

8. Använd fryst frukt istället för isbitar 

Vindruvor, mango, ananas, jordgubbar, blåbär och hallon passar alldeles utmärkt att frysa in och använda som isbitar. Dessutom smakar det gott!

9. Överraska med roliga vattenlekar

Är det riktigt sommarvarmt? Låt barnen leka av sig i en uppblåsbar pool! Eller varför inte överraska dem med en fartfylld vattenrutschbana? Och du..? Glöm inte att skriva i inbjudan att de ska ha badkläder och handduk med sig!

10. Måla på canvastavlor

Utnyttja det fina vädret och möjligheten att vara ute till att låta barnen vara extra kreativa. Förse barnen med varsin canvas och fri tillgång till färg och penslar och låt kreativiteten flöda. Självklart får barnen ta med sina konstverk hem!

11. …eller häng upp ett stort lakan som barnen får måla på 

Låt barnen måla med penslar, sprutflaskor eller varför inte vattenpistoler? När konstverket har torkat kan du klippa ut delar av det och rama in.

12. Utomhusbio i trädgården / på altanen

Utomhusbio är en relativt enkel, men väldigt uppskattad aktivitet. Lägg ut madrasser och kuddar framför TVn, projektorn, ladda upp med popcorn och annat biosnacks och låt födelsedagsbarnet välja film. Svårare än så är det inte. Regnar det? Ja, då är det bara att hålla biokvällen i vardagsrummet istället.

Movienight

13. Bjud på Strand Cupcakes  

Baka födelsedagsbarnets favoritcupcakes, dekorera med frosting. Använd sedan kaksmulor för att få det att se ut som sand. Låt sedan en liten chokladnalle, sega gubbar eller något liknande ligga och sola i sanden. Självklart har Cupcakesen även ett litet parasoll!

14. Låt barnen göra sina egna drinkar

Överraska barnen med en liten bar med roliga drickor, sugrör, is, godis, snygga glas/muggar, frukt m.m. Att få välja ingredienser till (och kanske till och med blanda) sin egen lilla drink blir garanterat en succé! 

15. Sist men inte minst: grilla!

Att grilla hör sommaren till, så varför inte grilla på sommarkalaset? Håll det enkelt. Hamburgare eller korv med bröd funkar finfint! Och varför inte låta barnen grilla sina egna marshmallows?

Liknande artiklar