• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
5 roliga idéer till årets äggjakt
Inspiration

5 roliga idéer till årets äggjakt

Funderar du på hur du kan göra årets äggjakt extra spännande för barnen? Lugn, vi hjälper dig! Här är 5 roliga idéer till påskens äggjakt.

Under senare år har det blivit allt mer populärt att gå på äggjakt. Äggjakten går ut på att hitta påskägg som påskharen sägs ha gömt på olika ställen. Äggen kan finnas både utomhus och inomhus. Rent praktiskt kan en äggjakt gå till på många olika sätt. Ofta går den ut på att hitta så många ägg som möjligt och den som hittar flest ägg vinner ett symboliskt pris. Då används ofta målade, eller omålade, vanliga ägg. En annan vanlig variant, som främst riktas till barn, är att leta efter påskägg fyllda med godis. Vill du göra påskens äggjakt till något utöver det vanliga? Här är 5 roliga idéer! 

1. Utforma äggjakten som en skattjakt 

Utforma äggjakten som en skattjakt. Göm äggen och rita en enkel karta som visar vart äggen finns. Eller använd skyltar och dekorationer för att visa var äggen finns. Är barnen lite äldre och läskunniga? Då kan du skriva ledtrådar på små lappar och lägga i äggen. Ledtråden i det sista ägget leder då fram till ett gemensamt pris: t.ex barnens påskägg. Självklart kan du även slå ihop flera av dessa enklare varianter för att göra skattjakten ännu roligare!

2. Utmana barnen med äggjakt i mörkret 

Utför äggjakten precis som du brukar, fast i mörkret. Glöm inte ficklampor! 

3. Glow in the dark äggjakt

Ta äggjakten i mörker till nästa nivå genom att lägga ett självlysande armband i varje  ägg. 

4. Äggjakt med fysisk aktivitet 

Låt barnen utföra ett litet uppdrag vid varje ägg, när uppdraget är utfört får de ägget. Uppdragen kan t.ex vara: 10 jämfotahopp, Hoppa på 1 ben eller liknande. 

5. Pusseljakt 

Leta fram ett litet pussel och pussla ihop det. På baksidan av pusslet skriver du en ledtråd som leder fram till “guldägget”. Ta isär pusslet och lägg en bit i varje ägg. Låt barnen leta reda på äggen, pussla ihop pusslet och försiktigt vända på det för att hitta ledtråden. Sedan är det dags att leta rätt på guldägget! 

Gräsmatta dekorerad till äggjakt
Liknande artiklar