• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Läskiga maträtter till Halloweenkalaset
Inspiration

Läskiga maträtter till Halloweenkalaset

Vet du inte riktigt vad du ska servera på Halloweenkalaset? Här är 20 kusligt goda förslag på maträtter och tilltugg som passar perfekt till Halloween!

Donuts med monsterögon

Baka egna donuts eller köp färdiga. Dekorera med Deco Melts och monsterögon.

Frankenstein Smoothie / Milkshake

Leta reda på ett recept på grön smoothie/milkshake (finns massor på nätet). Servera smoothien i höga glas, dekorerade som Frankenstein.

Quesadilla utskuren som en pumpa

Skär ut ögon, näsa och mun på hälften av de tortillas som ska användas. Lägg på fyllningen på de tortillas som är hela. Toppa med “pumpa-tortillan” och tillaga sedan dina quesadillas i ugnen eller i stekpannan.

Läskig halloweenpizza

Gör din egen pizzadeg (eller köp färdig). Baka ut pizzorna.Skapa sedan olika läskiga figurer och mönster på pizzan med hjälp av fyllningen. Du kan t.ex skära osten som spöken, göra små pumpa-ansikten av skinka eller varför inte göra ett spindelnät av ost eller pesto? Här är det egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna.
Pizza Halloween

Spindelsmörgås

Välj ett bröd som barnen tycker om. Frallor, tekakor eller bagels funkar fint! Dela brödet så att du får två likadana halvor och fyll smörgåsarna med barnvänligt pålägg. Använd sedan gurkstavar, morotsstavar eller salta pinnar för att skapa spindelben. Som spindelögon kan du t.ex använda vindruvor, russin eller oliver (beroende på vad barnen tycker om).

Monsterburgare

Här är det väl egentligen själva namnet som är viktigast. Men faktum är att du med små enkla knep kan få burgarna att se ut som små monster. Börja med att tillaga burgarna som vanligt. Klipp till hamburgerost så att den ser ut som spetsiga tänder. Låt tänderna sticka utanför brödet när du monterar hamburgaren. Använd oliver eller små tomater som ögon.

Grönsaksskelett

Den här läskiga maträtten kräver lite kreativitet. Det underlättar också en aning om du har lite kunskap om kroppens anatomi. Tanken är nämligen att du själv ska skapa ett skelett med hjälp av olika grönsaker.

Masksmörgås

En korvmacka med läskig twist! Skär upp barnens favoritkorv i strimlor, stek korven. Fyll sedan valfritt bröd med dessa “maskar”. Toppa det hela med ketchup!

Kyrkogårdsdipp (nachos)

Fyll en form med tacofärs och salsa, toppa med ost. Stick ner ett gäng nachos i färsen så att hälften av chipset sticker upp (tänk lite som gravstenar på en kyrkogård). Använd en livsmedelspenna till att skriva R.I.P på chipsen.

Bröd-orm

Till den här maträtten behöver du ett gäng frallor, barnvänligt pålägg och olika grönsaker. Fyll frallorna med pålägg och lite grönsaker. Använd de färdiga frallorna för att skapa formen av en orm. Skär ut en tunga i morot och använd russin eller små tomater till ögon.

Enkel halloweentårta

Köp en eller flera storpack med glass (2 liters). Låt glassen tina lite och tryck sedan ut den hel ur förpackningen. Dekorera glassen med spöken (maränger), chokladsås, strössel och läskiga cake toppers.

Skrämmande fruktspett

Skär barnens favoritfrukt i mindre bitar. Trä frukten på grillspett, varva med marshmallows. Rita läskiga ansikten på marshmallowsen med hjälp av en livsmedelspenna eller med smält choklad och fäst små ätbara ögon på en del av frukten.

HalloweenFruktspett

Fylld paprika utklädd till pumpa

Skär av toppen på paprikan (spara som lock) gröp ur alla kärnor. Använd en skarp kniv för att skära ut ögon, näsa och mun (tänk Halloweenpumpa). Fyll paprikan med köttfärs och ris, toppa med ost och in i ugnen.

Marshmallow monsters

Här är det egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna. Du behöver en påse marshmallows, deco melts/candy melts i olika färger, sugrör eller cakes pops pinnar, strössel, ätbart glitter och ätbara ögon. Börja med att trä på marshmallowsen på pinnar eller sugrör. Smält deco melts/candy melts enligt instruktionen på förpackningen. Doppa marshmallowsen i meltsen. Använd strössel och glitter som hår. Dekorera med ätbara ögon.

Monster Cookies

Baka vanliga chocolate chip cookies. Dekorera kakorna med ätbara ögon.

Jordgubbsspöken

Färska jordgubbar doppade i vit choklad. Måla dit ögon och mun med vanlig smält choklad.

Brownie “dirt” pudding

Chokladpudding med en rolig Halloween twist! Välj själv om du vill köpa färdig chokladpudding eller göra din egen. Oavsett vilken du väljer. Fördela puddingen i mindre glas innan du låter den stelna. Baka en brownie, eller köp en färdig. Kör en del av kakan i en blender/matberedare så att du får smulor. Dessa smulor ska föreställa jord och skall läggas ovanpå chokladpuddingen. Dekorera sedan puddingen med geleormar eller geleråttor.

Mini monster pizzor

Köp hem färdig pizzadeg, eller släng ihop din egen. Kavla ut små minipizzor och skapa olika små monster med hjälp av fyllningen. Här finns möjlighet att skapa allt från mumier till läskiga monster. Låt fantasin flöda och ta gärna hjälp av barnen!

Eye popping cake pops 

Gör dina favorit cake pops, men istället för att använda cake pops pinnar eller sugrör använder du gafflar. Doppa dina cake pops i deco melts och dekorera dom så att dom ser ut som ögon. 

Häxfingrar (kakor)

Använd valfritt kakrecept (t.ex finska pinnar, kolakakor eller liknande) men när det är dags att forma kakorna så formar du dem som fingrar. Till naglar kan du använda mandlar.

FingerKakor

Liknande artiklar