• Fri frakt över 500 kr
 • Leveranstid 1-3 dagar
 • 30 dagars öppet köp
Roliga idéer till Pokémonkalaset
Inspiration

Roliga idéer till Pokémonkalaset

På jakt efter inspiration till kalaset med Pokémon tema? Varsågod, den här lilla guiden är till dig! Här har vi samlat massor av roliga idéer till pokémonkalaset.

Duka & dekorera till Pokémonkalaset

Blanda hemmagjorda dekorationer med köpta kalasdekorationer och bjud in till ett roligt och unikt kalas. Här är en lista på några av våra bästa tips på hur du kan duka och dekorera till pokémonkalaset.

 1. Pokémon “ballongvägg”
  Gör en vägg med ballongbåge och streamers alternativt bara ballonger - t.ex format som en Pokéball
 2. Pokémon dekorationer
  Använd gosedjur, actionfigurer m.m som finns i huset som dekoration till pokémonkalaset.
 3. Välj passande färger till kalaset
  Vi rekommenderar gult, svart, rött och vitt inspirerat av Pikachu och Pokebollen.
 4. Skapa Pikachu partyboxar
  Använd våra gula partyboxar och limma på öron, ögon, näsa och mun för att återskapa Pikachu.
 5. Använd dukningstillbehör med motiv från Pokémon
  Duka bordet med engångstallrikar, pappmuggar och servetter med motiv från Pokémon. Komplettera med serpentiner och några pokémonfigurer. Du hittar alla våra fantastiska dukningstillbehör med Pokémon här.
 6. Överraska med en pokémon pinata
  Låt pinatan gästspela som dekoration i början av kalaset.
 7. Dekorera med Pokémon lanternor i taket
  Gör dina egna lanternor eller beställ färdiga här hos oss.
 8. Låt pikachu hälsa gästerna välkomna
  Klicka hem en av våra stora Pikachu Ballonger, blås upp den och placera den vid ytterdörren för att välkomna gästerna till kalaset.

Mat & dricka till Pokémonkalaset

Så.. vad serverar man för gott till små Pokémontränare? Vad sägs om en buffé med massa godsaker inspirerat av figurerna i Pokémon? Här är några utav våra absoluta favoriter till pokémonkalaset. Välj själv om du bara vill servera några av dina favoriter eller gå all in och servera en hel buffé. Och du? Glöm inte att fixa häftiga skyltar med namnet på det som serveras.

 1. Pokémon Pizza
  Födelsedagsbarnets favoritpizza. Välj själv om du vill baka själv eller köpa färdig.
 2. Pokeball fruktsallad
  Serveras på stor rund tallrik med skål i mitten. Fyll skålen med kvarg / annan lämplig dipp. Skapa sedan den röda delen av bollen med jordgubbar/hallon och den vita delen med bananer / marshmallows. Det svarta strecket skapar du enkelt med blåbär.
 3. Charmanders Cheesedoodles
  Ostbågar, vad annars? :)
 4. Pikachus Popcorn
  Pikachus popcorn serveras givetvis i gula pappmuggar. Har du lite extra tid över kan du alltid förvandla pappmuggarna till små pikachus med ögon, öron, näsa och mun.
 5. Chanseys Ägg
  Servera M&M:s eller liknande runda godisar i en genomskinlig skål.
 6. Oddish Oreos
  Födelsedagsbarnets favoritkakor så klart!
 7. Pokémontårta
  Här är det egentligen bara din egen fantasi som sätter stopp. Det finns nämligen en hel uppsjö med olika pokémontårtor du kan baka och du bara vill. Ta en titt på Pinterest för inspiration och idéer.
 8. Pokémon Cupcakes
  Baka födelsedagsbarnets favoritmuffins. Använd gula, svarta, röda och vita muffinsformar. Dekorera med frosting och toppa med strössel och pokémonfigurer. Pokémonfigurerna? De fixar du snabbt och enkelt genom att skriva ut figurer från nätet och limma på tandpetare. Eller du..? Varför inte göra dina egna figurer i sockerpasta.
 9. Bulbasaur Grönsaksfat - Skapa ett hälsosamt grönsaksfat med en variation av färska grönsaker som morötter, gurka och paprika. För att lägga till Pokémon-temat kan du arrangera grönsakerna så att de liknar Bulbasaur. Använd lite dipp som "Bulbasaur's Seed" och placera det i mitten av fatet för att efterlikna Bulbasaur's karaktäristiska växt på ryggen.
 10. Squirtle Blå Bär Smoothies - Förbered läckra små blåbärsmoothies som en hälsosam dryck för de små Pokémontränarna. För att göra de mer tematiska så serverar du dem i genomskinliga glas och dekorera med tandpetare du fixar som har bilder av Squirtle på dem. Du kan även använda blåbär och hallon för att skapa Squirtle's ansikte på toppen av smoothien.

Aktiviteter och underhållning till pokémonkalaset

Att planera in aktiviteter och underhållning när det vankas kalas är alltid en bra idé! Extra roligt blir det så klart om man kan knåpa ihop lite aktiviteter som matchar med kalasets tema. Just därför har vi satt ihop en liten lista med aktiviteter som passar perfekt till pokémonkalaset.

 1. Färglägg din pokémon
  Köp målarböcker med pokkémons och låt barnen färglägga. Alternativt leta upp bilder på nätet, skriv ut och låt barnen färglägga.
 2. “Smäll en ballong för varje aktivitet”
  Förbered ett antal ballonger - i varje ballong ligger en lapp med en aktivitet, t.ex “Matdags”, “Dags för tårta”, “Pinata-time”osv.
 3. Sätt svansen på Pikachu
  En klassisk kalaslek i ny förpackning! I stället för att sätta knorren på grisen eller svansen på åsnan ska barnen här försöka sätta svansen på Pikachu. Du behöver med andra ord en ganska stor bild av Pikachu utan svans + en lös svans. Sätt på barnen ögonbindel och låt de turas om att försöka sätta svansen på Pikachu.
 4. Hitta pokebollar (skattjakt)
  Den här aktiviteten kräver lite förberedelser, men blir garanterat uppskattad av barnen! Förbered 8-10 pokebollar.Bestäm vart du ska gömma bollarna och förbered ledtrådar till varje boll. Förse alla bollar med ledtrådar. Varje ledtråd ska leda till nästa boll, utom den sista som leder fram till skatten. Nu är det dags att gömma skatten och alla bollar. Utom den första bollen så klart!
 5. Hinderbana
  Har du tillgång till en stor lokal eller möjlighet att vara utomhus under kalaset? Då är en hinderbana en superrolig aktivitet för barnen! Använd din fantasi och bygg hinderbanan av saker du har hemma.

Roliga presenter till den som inte kan få nog av pokémon

Att hitta present till den som älskar Pokémon är faktiskt ganska lätt. Här hos oss på Kalaskungen.com hittar du massor med roliga prylar med Pokémon. Vi har allt från pussel och musmattor till gosedjur och ryggsäckar!

Pokemon

Liknande artiklar