• Fri frakt över 500 kr
 • Leveranstid 1-3 dagar
 • 30 dagars öppet köp
Princess Party - så fixar du ett drömmigt prinsesskalas
Inspiration

Princess Party - så fixar du ett drömmigt prinsesskalas

Överraska prinsessan i huset med ett riktigt kungligt kalas! Här hittar du tips på allt från dekorationer och aktiviteter till mat och snacks som passar perfekt på prinsesskalaset.

Dekorationer & dukning

Festliga dekorationer är a och o för att skapa rätt stämning på prinsesskalaset. Men vilken typ av dekorationer ska man välja? Här är våra bästa tips!

 • När du väljer färger till prinsesskalaset, tänk glittrigt och skimrande. Våra absoluta favoritfärger till kalas med prinsesstema är rosa, guld och roséguld.

 • Fyll festlokalen med ballonger! Kanske vill du dekorera hela taket med rosa och vita ballonger? Ta då en titt på våra smarta ballongkit till tak. Komplettera gärna med några festliga folieballonger. Eller du? Varför inte lyxa till det med en imponerande ballongbåge? Fyll sedan på med girlanger, pom poms och andra festliga dekorationer.

 • Duka bordet med tallrikar, muggar och servetter med prinsessmotiv. För att ge bordet en lite festligare touch kan du dekorera med diamantkonfetti och serpentiner.
   

Mat & Snacks

Funderar du på vad du ska servera på prinsesskalaset? Här har vi samlat våra bästa förslag på mat, dryck och snacks som de flesta små prinsessor gillar. 

Regnbågsjordgubbar - jordgubbar doppade i deco melt i olika färger

Cake pops - glittriga så klart!

Regnbågsdryck - gör en fruktsallad i “lager” och häll på sprite

Dessertpizza - för vem vill inte äta pizza till efterrätt?

Princesstårta - en tårta med Disneyprinsessor fixar du snabbt och enkelt med en av våra fina tårtbilder. Vill du ha en annorlunda tårta? Testa att baka en riktigt drömmig prinsesstårta med hjälp av vår bakform barbietårta och tårtdekoration docka. Eller varför inte en tårta som ser ut som ett slott? 

Glasstårta - Vill du göra det enkelt för dig! Då rekommenderar vi glasstårta. Köp en storpack (eller flera, beroende på hur många barn det är på kalaset) med glass. Tryck ur glassen ur paketen och dekorera med maränger, chokladsås och strössel. Toppa det hela med festliga tårtljus och cake toppers. 

Chokladpopcorn - med strössel och massa glitter!

Och du? För att förstärka prinsesstemat ytterligare kan du döpa maten efter olika prinsessor, t.ex Disneyprinsessor. Här är några exempel. 

Anna = Smörgåsar formade som prinsesskronor

Ariels vänner från havet = Godisdelfiner, godisfiskar eller liknande

Aurora = Jordgubbar, blåbär och hallon

Belle = Förtrollade cupcakes eller kakor

Askungen  = Trollspön (fruktspett) eller “pumpor” = skalade clementiner eller apelsiner

Elsa = Frozen hot chocolate 

Pocahontas = Popcorn

Rapunzel = En pizza formad som en fläta/flätad vetelängd eller ett torn av donuts

Snövit = Äppelbitar (Giftfria så klart!) 

Aktiviteter till prinsesskalaset

Bjud de små prinsessorna på en lyxig spa-behandling, dekorera tiaror eller färglägga teckningar. Här är några förslag på roliga aktiviteter som passar perfekt till prinsesskalaset. 

 • Dekorera tiaror / trollspön - förbered tiaror och trollspön. Tiaror kan du klippa ut i lite tjockare papper och trollspön kan du skapa med hjälp av blompinnar och lite tjockare papper. Välj själv vilken form dina trollspön ska ha. Våra favoriter är hjärtan och stjärnor. Låt sedan barnen dekorera sina tiaror och trollspön med pärlor, glitter och färg.

 • Pärla halsband/armband - ladda upp med pärlor och elastisk tråd och låt barnen göra sina egna smycken.

 • Dekorera kakor/cupcakes - baka muffins, eller köp färdiga. Toppa med frosting. Låt sedan barnen själva dekorera cupcaksen med strössel, ätbart glitter, cake toppers och andra fina muffinsdekorationer.

 • “Spa”-behandling - kan t.ex vara att måla naglarna eller ansiktsmask med gurkskivor på ögonen. 

 • Färglägga teckningar - är du duktig på att rita kan du själv rita olika princessor och låta barnen färglägga. Annars kan du alltid använda målarböcker eller skriva ut färdiga motiv från nätet.

Tårta slott

Liknande artiklar