• Fri frakt över 500 kr
 • Leveranstid 1-3 dagar
 • 30 dagars öppet köp
Tips & idéer för ett färgsprakande regnbågskalas
Inspiration

Tips & idéer för ett färgsprakande regnbågskalas

Fira födelsedagen med ett färgsprakande regnbågskalas! Här är några av våra bästa idéer till kalaset med regnbågstema. 

Dukning och dekoration till regnbågskalaset 

Självklart bör festlokalen/kalasrummet dekoreras i regnbågens färger. Men hur gör man om man vill sticka ut lite och skapa ett unikt regnbågskalas? Här är 9 av våra bästa dekorationstips till kalaset med regnbågstema!

 1. Skapa en alldeles egen Rainbow Photo Booth till barnen med hjälp av våra färgglada backdrops - det blir inte bara en fin dekoration, det blir också en rolig aktivitet.

 2. Låt en färgsprakande ballongbåge välkomna gästerna till kalaset.

 3. Dekorera taket i kalasrummet med ballonger i regnbågens färger

 4. Dekorera bordet med blommor i regnbågens färger

 5. Duka med regnbågar

 6. Girlanger i regnbågens alla färger

 7. Folieballonger formade som regnbågar

 8. Färgglada "juvelringar" och godis till kalaspåsen

 9. Överraska barnen med en Regnbåge Pinata 

Mat och dryck till ditt rainbow party

Färgglad mat till ett färgglatt kalas. Här är några av våra bästa tips på mat, dryck och andra godsaker som passar perfekt till regnbågskalaset. 

Rainbow Tacos

Tacos med massor av färgglada grönsaker. Tips! Duka fram grönsakerna i form av en regnbåge

Regnbågssallad

Pastasallad med grönsaker i regnbågens färger. 

Färgglad färsk frukt

Fruktspett eller fruktsallad med frukter i regnbågens alla färger. Komplettera med glass eller grädde till fruktsalladen och kanske en marshmallows eller två på fruktspetten. 

Cake Pops

Baka födelsedagsbarnets favorit cake pops och dekorera med deco melts och strössel i regnbågens färger.

Rainbow Cupcakes

Här finns det många roliga varianter att välja mellan. Du kan t.ex baka cupcakes och dekorera med regnbågsfärgad frosting. Eller varför inte dekorera dina cupcakes med vit frosting och en regnbågsfärgad godisrem eller färgglatt regnbågsströssel.


Tips! Vill du göra det enkelt för dig? Ta en titt på våra sockerdekorationer regnbåge.  
RainbowCupcake

Vit varm choklad Unicorn Style

Regnbågar och unicorns går hand i hand. Just därför passar den här vita varma chokladen perfekt även på regnbågskalaset. 

Regnbågspopcorn

Att göra Kalaskungens Chokladpopcorn i regnbågens färger är enkelt! Du använder bara Deco Melts / Candy Melts i olika färger istället för vanlig och vit choklad + regnbågsströssel och smarties. 

Regnbågskakor

Baka vanliga chocolate chip cookies och byt ut chokladbitarna med smarties. 

Spunnet Socker / Cotton Candy

Godis som drar tankarna till tivoli blir garanterat ett uppskattat inslag på kalaset. 

Glittrande enhörningsglass

Vi har sagt det förr och säger det igen. Enhörningar och regnbågar går hand i hand. Och vi lovar att den här glittriga enhörningsglassen passar minst lika bra på regnbågskalaset som på enhörningskalaset.

Regnbågstårta

Dags att låta fantasin jobba lite! En regnbågstårta kan nämligen se ut på många olika sätt. Du kan t.ex dekorera födelsedagsbarnets favorittårta med ett tårtljus som ser ut som en regnbåge. Vill du göra det väldigt enkelt för dig? Då föreslår vi att du överraskar barnen med en glasstårta dekorerad med maränger och smarties! Toppa glasstårtan med regnbågsströssel och färgglada tårtljus. 

Regnbågstårta

Lekar & Aktiviteter

Underhåll barnen med roliga lekar och aktiviteter. Här är 4 aktiviteter som passar alldeles utmärkt till regnbågskalaset. 

Färgjakt
Låt barnen ge sig ut på sakletarjakt med inspiration från regnbågens vackra färger. Så här gör du:

 • Förbered kort till färgjakten. På varje kort ska det vara 9 fyrkanter med regnbågens färger + grå och svart. 

 • På kalaset delas barnen in i lag och får i uppdrag att leta reda på saker som har samma färg som fyrkanterna på kortet.

 • När samtliga färger hittats väntar en spännande överraskning!

Pyssla regnbågsarmband
Pyssel är en rolig, och ofta uppskattad aktivitet. Så varför inte låta barnen pyssla ihop sina egna regnbågsarmband? Det enda du behöver är färgglada pärlor och någon form för elastisk tråd. Sedan är det bara till att låta barnen börja pyssla!

Ansiktsmålning
Ladda upp med ansiktskritor, ansiktsmålning och penslar och gör dig redo för ansiktsmålning! Förbered gärna några olika ansiktsmålningar som barnen kan välja mellan. Det kan vara en regnbåge (så klart) en färgglad fjäril och kanske en enhörning? Eller så låter du helt enkelt barnen bestämma vad de vill bli sminkade som. Det är helt och hållet upp till dig. 

Måla regnbågar 

Att måla regnbågar är en enkel men rolig aktivitet. Beroende på hur mycket plats du har kan du antingen rigga till med lite större canvastavlor (eller varför inte ett gammalt lakan?) eller mindre canvastavlor eller papper. Komplettera med valfri (barnvänlig) färg, penslar och svampar och låt barnen skapa sina egna regnbågar.

 

Liknande artiklar