• Fri frakt över 500 kr
 • Leveranstid 1-3 dagar
 • 30 dagars öppet köp
Bjud in till ett fartfyllt Super Mario Kalas
Inspiration

Bjud in till ett fartfyllt Super Mario Kalas

På jakt efter inspiration till barnkalaset med Super Mario tema? Då har du hamnat rätt. Här har vi samlat våra bästa tips för ett fartfyllt och roligt Super Mario kalas! 

Dekorationer och dukning

Hur skapar man den rätta stämningen på Super Mario kalaset? Med roliga dekorationer och dukning som drar tankarna till Super Mario så klart! Vet du inte riktigt vart du ska börja? Ta en titt på de här roliga idéerna! 

 • Täck bordet med en röd (eller blå)duk och duka bordet med tallrikar, muggar och servetter med Super Mario Motiv.

 • Skapa gröna rör av gamla burkar. Använd burkarna som bordsdekoration. Komplettera med några röda tegelstenar (använd riktiga eller tillverka fejkade av små lådor)

 • Folieballong Stjärna Guld = måla dit ögon så har du stjärnan från spelet, få stjärnorna att sväva med hjälp av helium.

 • Gör din egen ballongbåge av röda, gula, gröna, blå, vita och svarta ballonger.

 • Skapa vinrankor med hjälp av gröna ballonger, blompinne och röda krukor

 • Skapa moln av vita ballonger

 • Placera ut en Super Mario kalashatt på varje plats och låt barnen “förvandlas” till Mario och Luigi för en stund. 

Mat och dryck till Super Mario kalaset 

Vill du bjuda på mat, dryck och snacks som matchar med Super Mario temat? Vi har satt ihop en lista med mat och dryck som passar perfekt till Super Mario kalaset. Välj ut dina favoriter eller gå all in och servera alltihop som en festlig buffé. 

Och du? Glöm inte bort att presentera maten. Namnet är minst lika viktigt som maten när det kommer till att förstärka kalastemat.“Fire Flower” och “Super Mario Pizza Bites” låter ju grymt mycket roligare än pizza och grönsaksstavar, eller hur?  Så varför inte göra små skyltar med de olika rätternas namn som du placerar ut vid skålarna på buffébordet? Är barnen inte läskunniga ännu? Då presenterar du de olika rätterna innan maten serveras. 

Fire Power = Ostbollar

Ice Power = Marshmallows 

Fire Flower = grönsaker m. dippat, format som blomman 

Röda Koopa Skal = röda vindruvor

Gröna Koopa Skal = gröna vindruvor 

Guldmynt = chokladmynt 

Super Mario Pizza Bites = mini pizzor, pizzaslizes eller pizzabullar 

Marios Favoritchips = födelsedagsbarnets favoritchips

Stjärn Cookies = Baka födelsedagsbarnets favoritkakor, skär ut stjärnor på frihand eller använd en stjärnform (t.ex pepparkaksform) för att få rätt form.

Toad Marshmallows = gör dina egna svampar av marshmallows! Trä på marshmallows på grillspett, doppa sedan marshmallowsen i röd deco melts. De vita prickarna fixar du lätt med vit choklad eller eller vit deco melts. Rita dit ögon med en livsmedelspenna.

Luigi's Favoritglass = vaniljglass med chokladsås som stelnar på glassen och M&M´s (eller Smarties) och jordnötter. 

Super Mario Tårta = här är det egentligen bara din egen fantasi som sätter gränser. Vill du baka själv, men hålla det enkelt? Baka födelsedagsbarnets favorittårta och dekorera med Super Mario tårtljus. Vill du låta kreativiteten flöda lite extra? Täck tårtan med vit, blå, röd eller grön fondant och gör dina egna super mario figurer att dekorera tårtan med. Eller varför inte hämta inspiration från Mario Cart och utforma tårtan som en racingbana?

Super Mario Karaktärer


Aktiviteter och underhållning 

Du har dukat, dekorerat och fixat maten. So far so good. Men hur underhåller man små super Mario fans på bästa sätt? Med roliga lekar inspirerade av Super Mario såklart! Behöver du lite inspiration? Lugn, vi hjälper dig! Här är 4 roliga lekar som passar perfekt till Super Mario kalaset.

“Avloppsröret”

Har du gosedjur som föreställer figurerna från Super Mario hemma? Perfekt! Då behöver du bara komplettera med ett par gröna hinkar. Hinkarna ska föreställa de gröna avloppsrören från det populära spelet. Leket går ut på att kasta Mario, Luigi och de andra figurerna i hinkarna. 

Har du inga gosedjur från Super Mario? Då går det bra med bönpåsar eller bollar i olika färger. 

“Knocka Goombasarna” 

Det här är en enkel, men väldigt rolig kalaslek! Och med lite enkla anpassningar blir den som hämtad från Super Mario. Så här gör du:

 1. Blås upp ballonger 

 2. Måla Gombas ansikte på ballongerna 

 3. Fäst ballongerna i papptallrikar (dessa gör att ballongerna ligger stabilare på marken)

 4. Låt sedan barnen stampa sönder Gombasarna 

Alternativ: knyt en ballong i ett snöre, knyt fast snöret runt barnets ben, låt sedan barnen jaga varandra och stampa sönder ballongerna 

“Yoshis tunga”

Till den här roliga leken behöver du 20 pappmuggar och kalastutor så det räcker till alla barnen. Kalastutorna ska föreställa Yoshis tunga. Och leken går till så här.

 1. Skriv ut bilder på “Goombas” och klistra på muggarna.

 2. Stapla muggarna till 2 pyramider.

 3. Låt barnen försöka blåsa ner Goombasarna med hjälp av Yoshis tunga (kalastutan).
   

Yoshis Äggjakt

Har du varit med på äggjakt på påsk? Då vet du hur den här leken går till! Förvandla påskäggen till Yoshis ägg och du har en perfekt “skattjakt” till Super Mario kalaset. Gör så här: 

 1. Använd gamla påskägg, gör om dom så dom liknar yoshis ägg = vita med prickar på. 

 2. Fyll äggen med en liten överraskning och göm dom på olika ställen i huset eller i trädgården

 3. Låt barnen leta efter äggen.Liknande artiklar