• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Så här fixar du tidernas roligaste Piratkalas
Inspiration

Så här fixar du tidernas roligaste Piratkalas

Skepp o´hoj! Vill du också bjuda in till ett piratkalas som skulle göra Kapten Krok grön av avund? Här är våra bästa tips! 


Kalasmeny som passar till små pirater

Ryktet på de sju haven säger att pirater älskar grillspett! I alla fall om man ska tro Pippi Långstrump. Och det verkar ju rimligt, eller hur? Vårt tips är att servera maten som en liten buffé. På så sätt kan barnen själva välja och plocka den mat de tycker om. Här är några förslag på mat och dricka som brukar gå hem hos små pirater. 

  • Låt barnen göra sina egna grillspett: ställ fram skålar med korvbitar, köttbullar, små tomater, paprika och lite annat smått och gott som du vet barnen tycker om.

  • Grillade kycklingklubbor

  • Majskolvar

  • Barnvänlig bål: blanda juicekoncentrat (gärna någon tropisk smak) med sockerdricka eller bubbelvatten i en stor skål, använda frysta jordgubbar som isbitar. Serveras i piratglas, med sugrör så klart! 


Det är också vida känt att de flesta små pirater är förtjusta i sötsaker. Och här är det egentligen bara din egen fantasi som sätter stopp! Behöver du lite hjälp på traven? Testa någon av Kalaskungens favoriter:

  • Låt ett piratskepp segla genom ett hav av marängsviss!

  • Förvandla födelsedagsbarnets favorittårta till en pirattårta med hjälp av piratskepp och sockerdekorationer.

  • Bjud på Piratcupcakes skapade med hjälp av vårt smarta cupcake kit.

  • Tropiska fruktspett med melon, ananas och kiwi. 


Tips!
Uppgradera buffébordet genom sticka ner grillspetten i en ananas eller en melon. Ett enkelt, men roligt inslag som garanterat kommer att uppskattas av barnen!

Kalaslekar som passar bra till små sjörövare 

Du har kanske hört att sjörövare och pirater är bra på att ställa till med bråk och oväsen? Det kan med andra ord vara en bra idé att idé att ha ett program för kalaset som håller barnen sysselsatta. Här är några förslag på lekar och aktiviteter som passar på på ett piratkalas!


Skattjakt

Vad passar väl bättre på piratkalaset än en skattjakt? Göm skatten någonstans i huset och rita sedan en enkel skattkarta som visar vart skatten finns. Sedan är det bara för de små piraterna att börja leta.


Gå på plankan

Plocka fram en planka och en ögonbindel. Har du små barn? Lägg ut plankan på golvet. Har du större barn? Då kan du höja upp plankan en aning. Ta sedan på barnen en ögonbindel och låt dem balansera på plankan. Den pirat som klarar att hålla balansen längst, och inte ramlar överbord, vinner. 


Låt barnen hitta på roliga piratnamn åt varandra

Ett tips är att skriva ut lappar med olika sjörövarnamn som t.ex “Kapten” “Den fruktade” “Med svärdet” “Från sjörövarön” osv. Lämna plats framför (eller bakom) sjörövarnamnet så att barnen kan skriva dit sitt eget namn.

Föredrar du ett litet lugnare kalas? Då kan piratpyssel vara en riktigt bra idé! Eller varför inte låta barnen få en liten tatuering med hjälp av våra populära gnuggisar

Överraska barnen med lite annorlunda kalaspåsar

På ett piratkalas kan kalaspåsen med fördel vara en del av skattjakten. Fyll små kalaspåsar med överraskningar och lägg dom i en skattkista som barnen får leta efter. Det är väl nästan en självklarhet att skatten ska bestå av chokladpengar... men du..? Vem har sagt att godispåsarna ska bestå av enbart godis? Här är några förslag på småprylar som passar perfekt i kalaspåsen. Och som barnen garanterat kommer att uppskatta: 


Dekorationer och bordsplacering 

Täck bordet med en duk som ser ut som en skattkarta, dekorera sedan bordet med lite sand, några dödskallar och kanske några guldpengar och diamanter? Sätt gärna upp en piratflagga i närheten av matplatsen och dekorera med ballonger för att skapa en lite festligare stämning! Sist men inte minst: placera en ögonlapp vid varje plats. Självklart använder du lapparna med barnens sjörövarnamn som bordsplacering. 

Piratkalas

Liknande artiklar