• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Tips till dig som ska fira nyår med barn
Inspiration

Tips till dig som ska fira nyår med barn

Vad kan man hitta på för att barnen ska får ett riktigt roligt nyårsfirande? Här är några av våra bästa tips! 

1. Skapa en tidskapsel

Det här är en spännande och annorlunda aktivitet som hela familjen kommer att ha glädje av även om några år. Tanken med tidskapseln är nämligen att den ska gömmas (eller varför inte grävas ner för att göra det hela lite extra spännande för barnen?) för att sedan plockas fram (eller grävas upp) x antal år senare, t.ex när barnet fyller 18 år. 

Leta fram en glasburk eller en tålig låda som får agera tidskapsel. Låt sedan alla som är närvarande hjälpa till att fylla tidskapseln med saker som representerar det aktuella året. Här är det helt och hållet ni som bestämmer vad ni vill fylla er kapsel med. Ett tips är att låta alla gäster skriva ner en liten historia om något roligt som hänt under året. Och du..? Glöm inte att smyga ner några överraskningar när barnen inte ser. 

Tips! Är ni flera familjer som firar tillsammans? Då kan det vara en bra idé att ge de andra vuxna en liten heads up så att de hinner förbereda något till tidskapseln. 


2. Fyll dagen med aktiviteter 

Välj ut 12 roliga aktiviteter (en per timme från kl 12 på dagen). Skriv ned dessa på små lappar. Stoppa lapparna i 12 ballonger och blås upp ballonger. Numrera ballongerna från 1-12 och fäst dom i en cirkel på väggen. Låt sedan barnen spräcka en ballong i timmen under dagen. 

Förslag på aktiviteter:

  • Dags för efterrätt 

  • Dansparty 

  • Nyårsbingo 

  • Enklare pyssel 

  • Skattjakt i huset/lägenheten

  • Filmtajm! 

Tycker du att en aktivitet i timmen blir för mycket? Kör en aktivitet varannan timme! 

3. Dansgolv av bubbelplast 

Den här aktiviteten är perfekt vid tolvslaget! När barnen väl kommer igång påminner ljudet nämligen om fyrverkerier ;) Och vet du vad? Det är superenkelt! Du köper helt enkelt in en rulle bubbelplast, när det är dags att dansa ut det gamla året rullar du ut den över golvet och låter barnen stampa, hoppa och dansa på plasten för att spräcka bubblorna.


4. Överraska barnen med en Photo Booth

En Photo Booth är ett roligt sätt att föreviga nyårsfirandet, både för barn och vuxna. En festlig bakgrund fixar du snabbt och enkelt med ett av våra läckra draperier. Och du..? Ett enkelt sätt att skruva upp den festliga stämningen är att ladda upp med roliga photo props och peruker. 

Tips! Med Mac Photo Booth, eller liknande mjukvara, går fotograferingen som en dans. 


5. Skåla in det nya året med barnvänliga drinkar 

Klart att barnen ska vara med och skåla in det nya året (om de orkar vara vakna vill säga). Här är två barnvänliga nyårsdrinkar som brukar bli en hit hos de allra flesta barn.

  • Alkoholfri cider med spunnet socker, serveras i champagneglas såklart!

  • Fyllt en champagneglas med mjölk, toppa med en cookie och ni är redo att skåla.

6. Fira tolvslaget klockan 20,00...

...och kl 24,00! Att fira tolvslaget två gånger är perfekt när du har små barn, som kanske inte orkar vara uppe till klockan tolv. Så.. ställ om klockan, skåla och önska gott nytt år vid en tid som passar barnen, t.ex kl 20,00. När de minsta har lagt sig är det bara för resten av sällskapet att fortsätta firandet fram till det riktiga tolvslaget. 

Fireworks Happy New Year

 

Liknande artiklar