• Fri frakt över 500 kr
 • Leveranstid 1-3 dagar
 • 30 dagars öppet köp
Vanliga frågor & svar om Gender Reveal Party
Inspiration

Vanliga frågor & svar om Gender Reveal Party

Vad är en gender reveal? 

Gender reveals är en relativt ny trend här i sverige. Det hela går ut på att de blivande föräldrarna bjuder in till fest (både kvinnor, män och barn är välkomna) för att fira tillsammans när könet på bebisen i magen avslöjas. Det kan vara en stor tillställning eller en intim samling med bara de allra närmaste.

Vilken vecka brukar man ha en gender reveal?

Vanligast är runt vecka 20, när ultraljudet visar barnets anatomi och man kan se vilket kön det är. Du kan också kombinera det med en babyshower. 

Ska föräldrarna veta könet innan gender reveal partyt?

Här är det upp till föräldrarna om de vill veta könet innan partyt eller inte. Och det finns lite olika sätt att göra det på. Här är de tre vanligaste: 

 1. Att föräldrarna vet vilket kön barnet har, men gästerna vet inte. 

 2. Att föräldrarna blir överraskade tillsammans med gästerna

 3. Att gästerna vet, men föräldrar vet inte. 

Vad är skillnaden mellan en Gender Reveal och en Babyshower? 

Först och främst kan det vara bra att veta att ett gender reveal party inte utesluter en babyshower. Babyshoweren är en fest där (traditionellt sätt) kvinnliga vänner och familjemedlemmar “duschar” den blivande mamman med presenter. Men vad är då skillnaden mellan en baby shower och ett gender reveal party? Här är tre saker som skiljer dem åt:

 • En kvinnlig vän eller familjemedlem har vanligtvis ansvar för att planera baby showeren. (Ofta en överraskning till den blivande mamman). En gender reveal planeras oftast av de blivande föräldrarna - och vem som helst kan hjälpa till - så länge de är duktiga på att bevara hemligheter.

 • Till en Babyshower är vanligtvis bara kvinnor inbjudna - tillsammans med den gravida kvinnan. På en Gender reveal är hela familjen + alla vänner välkomna (även barnen såklart)

 • På en Babyshower finns en förväntan om presenter till bebisen. På en Gender reveal är det inte vanligt att man behöver ta med presenter. 

Vad gör man på en gender reveal?

Men vad gör man då egentligen på en gender reveal? Vi har sammanfattat det hela i 6 enkla steg ;) 

 1. ÄTER

 2. HAR ROLIGT, 

 3. Håller på hemligheten så länge som möjligt,

 4. Bygger på spänningen, 

 5. Låter gästerna gissa in i det sista. 

 6. AVSLÖJAR KÖNET PÅ BARNET

Vad äter man på ett Gender Reveal Party?

Så.. vad ska man då hitta på för mat på en gender reveal? Faktum är att det är helt upp till er hur ni vill göra. Vill ni ha en stor middag? Då har ni det. Lutar det mer åt att bara servera snacks och tilltugg? Då kör ni på det! Behöver ni lite tips och inspiration? Här är en lista med tilltugg som passar bra på ett gender reveal party!

Blå & rosa Cakepops 
Cakepops är en riktig höjdare på alla festliga tillställningar. Och vet du vad det bästa av allt är? De är faktiskt superenkla att baka! Det enda du behöver är någon form för kaka eller kex (t.ex oreo cookies), färskost och Deco Melts i blått och rosa. Och cakepopspinnar så klart! Degen fixar du genom att mixa kakan/kexen och blanda med färskosten.Sedan är det bara att rulla bollar, sticka i en pinne, doppa i smält deco melts och eventuellt dekorera med strössel. Så enkelt, men så gott! 

Cupcakes med blå & rosa frosting
Baka era favoritcupcakes (eller köp färdiga) och dekorera med blå och rosa frosting. Vill ni använda cupcakes för att avslöja könet på bebisen? Fyll cupcakesen med något rosa eller blått och dekorera istället med vit frosting och någon form för dekoration som passar till temat. 

Jordgubbar doppade i blå och rosa choklad
Precis lika enkelt som det låter! Det enda du behöver är färska jordgubbar + rosa och blå deco melts. Smält deco meltsen enligt instruktionen på förpackningen, doppa jordgubbarna, låt stelna och voila - klart att servera!

Marshmallow pops 
Receptet hittar du här: https://www.kalaskungen.com/inspiration/recept/klubbor-med-marshmallow-och-choklad

Rosa och/eller blå drinkar
Bjud på rosa och/eller blå drinkar. Vill ni använda drinkar för att avslöja könet på bebisen? Då rekommenderar vi att dessa drinkar serverar mot slutet av festen. Använd festliga glas, t.ex champagneglas och varför inte spunnet socker för en extra festlig effekt?

Tårta som avslöjar barnets kön
Baka er favorittårta. Stansa ur en cirkel i mitten. Fyll cirkeln med blått eller rosa godis (t.ex smarties eller liknande). Tänk på att lämna plats för ett “kaklock”. Dekorera tårtan efter smak och behag. Behöver du inspiration? Ta en titt bland våra fina tårtdekorationer!


Tårta Gender Reveal

Vad kan man göra för att trissa upp spänningen på Gender Reveal Partyt? 

Kort sagt: ju längre ni klarar att hålla det hemligt, och ju färre personer som vet om könet på bebisen innan gender reveal partyt, desto mer spännande! För att göra det extra spännande kan ni alltid låta gästerna gissa könet innan det avslöjas. Detta kan göras på många olika sätt, här är några exempel, som dessutom blir ett fint minne för hela familjen.  

 • Använd en gammal ram, gärna i A3 eller lite större. Fixa en “tavla” till ramen (ett vanligt vitt papper som passar i ramen funkar alldeles utmärkt) där ni skriver “Team Pink eller Team Blå?”. Ta bort eventuellt glas/plast så att gästerna kan skriva direkt på tavlan. Lägg dit blå och rosa pennor och be gästerna skriva sitt namn med blå penna om de tror pojke och rosa penna om de tror flicka.

 • Köp ett färdigt kit med advice cards eller baby prediction. Lägg korten i en liten kista eller en fin låda.

 • Använd en av våra fina gästboksramar och låt gästerna skriva med blå eller rosa penna. 

Vi vill avslöja könet på ett roligt sätt - hur gör vi? 

Det finns många roliga sätt att avslöja könet på. Vi har satt ihop en lista med r 9 traditionella och otraditionella tips och idéer. Vilken blir din favorit? 

 • Använd en ballong fylld med konfetti

 • Fyll en pinata med konfetti

 • Baka cupcakes med blå/rosa fyllning

 • Smäll av en konfettikanon

 • Fyll er favorittårta med rosa/blått godis som väller ut när tårtan skärs upp

 • Fyll en låda med blå / rosa konfetti - dekorera lådan så den passar er och temat på partyt

 • Baka en enkel paj eller tårtbotten. Dekorera med rosa/blå grädde och täck sedan det hela med vanlig vit grädde. Låt sedan barnen mosa in tårtan i era ansikten. Glöm inte att ta kort! Vi utlovar många goda skratt :) 

 • Ta hjälp av barnen - låt de doppa sina händer i färg (blå/rosa) och göra ett avtryck på mammas mage (vit t-shirt)

 • Ta med gästerna på en skattjakt med olika ledtrådar som till slut leder fram till en tårta (eller liknande) som avslöjar barnets kön.

Liknande artiklar