• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp

Här hittar du allt till Oktoberfesten

Oktoberfest är idag ett internationellt fenomen som främst förknippas med öldrickande och musik. Vi på Kalaskungen älskar också denna högtid och vi har mängder med Oktoberfest-dekorationer som du kan använda för att verkligen uppnå den perfekta stämningen nästa gång du vill fira Oktoberfest på rätt sätt.


Oktoberfest är en tysk tradition som startade redan i början på 1800-talet. Den första Oktoberfest hölls för att fira giftermålet mellan prins Ludvig och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen. Firandet skedde på en plats kallad Theresienwiese, som döpts efter prinsessan, och det är fortfarande platsen för den officiella Oktoberfest som hålls varje år.

Den traditionella klädseln vid Oktoberfest är lederhosen för män och dirndl för kvinnor. Lederhosen är antingen kortare shorts eller knälånga byxor och bärs med hängslen. Till dessa har man ofta höga sockar och en vit skjorta. Dirndl är en outfit som består antingen av en klänning eller kjol, och den kombineras med en vit blus och ett förkläde. I vårt utbud av Oktoberfest-tillbehör har vi även kompletta kläder för både lederhosen och dirndl.

Enligt tradition bär kvinnor även en rosett som knyts runt midjan för att markera om hon är i ett förhållande eller inte. Är den till vänster är hon singel och är den till höger är hon i ett förhållande. Man kan även sätta den mitt på för att dölja detta faktum eller på baksidan för att meddela att man arbetar eller är en änka. Barn bär också sin rosett baktill.

Som sagt är ju öl något som alltid hamnar i fokus under Oktoberfest. Öltälten är alltid populära platser och fyllda av folk under alla stora firanden. Varje öl serveras i glas kallade Maßkrug eller bara ​Maß (uttalas mass) och som rymmer omkring en liter. Men att investera i en massa nya glas kan vara lite dyrt. Därför erbjuder vi fina Oktoberfest-muggar som praktiska alternativ för hemmafirandet.

65 produkter

Pom Pom Vit 25 cm

Pom Pom Vit 25 cm

15,00 kr

Du har sett 36 av 65 produkter