• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Gör din egen Cake Bowl
Recept

Gör din egen Cake Bowl

Är du på jakt efter en ny och spännande efterätt? Testa en Cake Bowl! Den passar minst lika bra till fredagsmyset som till dessert på nyårsafton. Så här gör du:

1. Välj storlek på din cake bowl  

Ska du servera dina cake bowls som en del av ett efterrättsbord? Då är skålar med en diameter på 8-10 cm mer än tillräckligt. Känner du för en riktig frossarkväll på soffan? Då rekommenderar vi en skål på 12-15 cm 😉

2. Bestäm vilken kaka du vill använda som bas

Du kan välja precis vilken kaka du vill som bas i din cake bowl, men här kan det vara smart att tänka ett steg längre. Du ska nämligen bygga resten av tillbehören runt din bas. Du bör med andra ord välja en kaka som passar ihop med dina tillbehör.

3. Välj ut en kräm som passar till kakan  

Nu är det dags att välja kräm! Välj en kräm du gillar, som passar till kakan. Vad sägs om smörkräm? Vaniljkräm? Chokladkräm? Allt är möjligt!

4. Vilka smaker kan du komplettera med?

När du har valt kräm är basen din till cake bowl klar! Men när det kommer till smak finns det fortfarande flera olika vägar att gå. Fundera lite på vad din cake bowl behöver. Vill du ha något fräscht? Eller kanske något surt? Eller kan du kanske inte få nog av det söta?

5. Det är inte bara insidan som räknas 

Det allra viktigaste är givetvis att du väljer ingredienser som smakar gott och som passar bra ihop. MEN det lönar sig faktiskt att även fundera lite på hur de ingredienserna du har valt kommer att se ut i en skål. Skulle din cake bowl bli snyggare om du tillsatte färg i kakan eller krämen? Vilka dekorationer skulle passa bra ihop med kakan rent färgmässigt? Om du tänker igenom det här innan du börjar, så ökar du chansen att din cake bowl blir exakt så fin och mumsig som du vill ha den 😉

6. Frukt och bär  

En cake-bowl är inte helt komplett utan frukt och bär. Med frukt och bär får du inte bara en fräsch smak, du får också fina färger. Välj frukter och bär som du tycker om och som passar ihop med resten av ingredienserna i din cake bowl.

7. Dekorera med måtta  

Välj ut en handfull dekorationer som verkligen tar din cake bowl till nästa nivå. Men du..? Överdriv inte! Ett tips är att strö lite Deco Melts eller droppa lite choklad på dina kakkuber för att ge din cake bowl ett attraktiv och proffsigt utseende.

8. Bakning och montering 

Har du kommit ända hit? Perfekt, då är det bara att börja baka! Baka din kaka i en vanlig kakform och använd sedan en kakskärare för att skära ut skivor i den storlek du behöver. Och du? Försäkra dig om att du har lite extra kaka, som du kan skära upp i små kuber som du kan använda på toppen av din cake bowl, för att hinta om vad som väntar. Sedan är det bara att börja montera din bowl.

Börja med att placera en bit kaka i botten, varva sedan med kräm och dina andra ingredienser. Och du..? Glöm inte att spara lite kräm som du kan använda på toppen av din cake bowl.

CakeBowl-Closeup-Choklad


Tips! Du kan också använda krämen för att fylla ut eventuella tomrum som kan uppstå när du bygger ihop din cake bowl.

Liknande artiklar