• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp
Golvet är lava
Kalaslekar

Golvet är lava

Golvet är lava är en rolig lek som alla kan vara med på. Den kan lekas överallt, både inomhus och utomhus. Dessutom är det en lek som garanterat lockar fram många skratt! Vill du också vara med och leka? Här förklarar vi hur leken går till och hur du snabbt och enkelt kan anpassa den till barn i olika åldersgrupper. 

Så här går leken till: 

Leken går ut på att en vuxen kliver in i rummet och ropar “Golvet är lava”. Barnen har då 5 sekunder på sig att ta sig bort från golvet. De kan hoppa, klättra, springa.. ja, alla sätt att fly undan lavan är tillåtna! Den som står kvar på golvet när 5 sekunder har gått förlorade. Lyckades alla undkomma lavan? Skönt! Då fortsätter kalaset som normalt, tills nästa gång!  

Anpassa leken till de allra minsta barnen

Ska du leka Golvet är lava med småbarn? Anpassa leken på följande sätt: lägg ut ett gäng kuddar och filtar på golvet och låt de allra minsta deltagarna hoppa från en kudde/filt till en annan. 

Kombinera nytta med nöje 

Och du..? Varför inte ta chansen att hjälpa barnen att lära sig känna igen nummer eller siffror? Det är superenkelt! Istället för att använda kuddar eller filtar för att undkomma lavan, använd stora pappersark som du skriver siffror eller nummer. Placera sedan ut pappersarken slumpvis i rummet, med ungefär en fots mellanrum. Ropa sedan valfri siffra eller bokstav, utmana barnen att hitta den och att sedan att ta sig dit, utan att nudda golvet så klart!
Kalaslek Golvet är lava

Liknande artiklar